7574PG
OLDENZAAL
tel. 0541-514348

Opstelling RKSV Prinses Irene VR1 (zon)

Prinses Irene kwam In Oldenzaal voor rust op voorsprong uit een standaardsituatie. Na rust boog FC Berghuizen, dat dit seizoen opnieuw in de Hoofdklasse uitkomt, de stand om en versloeg onze vrouwen met 3-1. Voor Prinses Irene scoorde Veerle Donkers in de 18e minuut. Na rust waren het de Overijsselse groen-witten die via Britt Tonis in de 46e, Laura Strikker in de 80e en door een ongelukkig eigen doelpunt in blessuretijd de zege naar zich toetrokken. Overigens zijn beide ploegen wel door naar de volgende ronde van het bekertoernooi.

Aantrekkelijk duel
Prinses Irene kreeg wat het wilde, een wedstrijd waarin meer weerstand werd geboden door de tegenpartij dan bij de voorgaande bekerwedstrijden. In een open wedstrijd waarin beide ploegen voor de aanval kozen was het een aantrekkelijk duel Het tempo lag hoog en de duels werden niet geschuwd. Het was tot aan de 18e minuut wachten wie er op voorsprong zou komen. Oumaïma El Bakkali nam namens Prinses Irene een corner, die in eerste instantie weg werd gewerkt. Elien Ploegmakers wist de afgeslagen bal te onderscheppen en gaf El Bakkali de gelegenheid om de bal weer terug te brengen voor het doel. Daar kwam Veerle Donkers goed voor haar tegenstandster en met het hoofd verschalkte ze de keepster; 0-1. Berghuizen moest gaan reageren en leek rond de 25e minuut de stand gelijk te trekken, maar het doelpunt werd afgekeurd  vanwege buitenspel.
Prinses Irene bleef goed voetballen maar had moeite om de goede keuzes te maken tegen een FC Berghuizen dat met veel pressie vooruit verdedigde. Toch werd vlak voor de rust Jiska Theunissen in stelling gebracht, na een goed opgezette aanval, via Suwi Numnuan en Elien Ploegmakers, maar de kans werd helaas niet benut.

Na rust wist FC Berghuizen al snel de stand gelijk te trekken. Het schroefde ook het tempo op door het spel sneller te verleggen. Prinses Irene werd meer teruggedrongen. De 2-1 achterstand ontstond in de 80e minuut via een goed opgezette aanval. Prinses Irene bleef op zoek naar de gelijkmaker.

DSC00103.JPG

JIska Theunissen  kreeg een mogelijkheid maar scoorde niet, later kreeg ze nog een kans na goed druk zetten. Theunissen zag de keepster ver voor haar heiligdom staan en probeerde het met een lob, maar de bal werd goed verwerkt. In de 90e minuut was er een ongelukkig moment, waardoor de bal door een eigen speelster achter doelvrouw Bridget van der Hoofd  (foto voorpagina) verdween.

Coach Alex Sangoer (foto rechts) kijkt terug op de wedstrijd: “We zijn uiteraard teleurgesteld in het resultaat. Maar we hebben goed weerstand geboden aan FC Berghuizen. We zijn met de intentie naar Oldenzaal gegaan om aanvallend te spelen. De groep heeft er alles aan gedaan. De doelpunten zijn niet ontstaan omdat we zijn weggespeeld. We kwamen niet goed uit de kleedkamer, het was bijna meteen daarna gelijk. De 2-1 was een communicatiefout. We hebben laten zien dat we ook tegen dit soort sterke tegenstanders in staat zijn kansen te creëren. We gaan in ieder geval met een goed gevoel richting volgende week. Dan starten we in eigen huis de competitie tegen Beerse Boys.