Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 1 11

5388SB
NISTELRODE
tel. 0412-611501

Opstelling

In de laatste poulewedstrijd van het bekertoernooi speelden Prinses Irene en de Astense 2e klasser NWC met 0-0 gelijk. NWC bekert, net als Deurne, verder. In de 1e helft was NWC veruit de beste ploeg en het was alleen aan doelman Stijn van de Doelen (foto voorpagina), die Mathijs Pluk meer dan voortreffelijk verving, te danken dat het nog 0-0 stond. Na rust had coach Joost Janssen enkele wijzigingen en omzettingen gedaan in zijn team. Vanaf toen werd het een wedstrijd waarin het gelijk opging. Met een beetje geluk had Prinses Irene er nog zo maar met de, gezien het spelbeeld in de eerste helft, onverdiende overwinning vandoor kunnen gaan.

Snel combinatiespel

NWC startte voortvarend aan de wedstrijd en liet bijzonder goed positiespel zien in een hoog tempo. Prinses Irene werkte hard, maar kwam er eigenlijk niet echt aan te pas. Na 8 minuten liet doelman Van de Doelen voor het eerst zien dat het met de keepers bij Prinses Irene wel goed zit. De vaardige Martijn Ghielen dook voor hem op, maar hij stuitte op de jonge doelman. Nog geen 5 minuten later deed zich eenzelfde situatie voor, waarbij de doelman weer liet zien dat hij zich ontwikkeld heeft tot een prima sluitpost. Pas na 20 minuten lukte het Prinses Irene voor het eerst wat gevaar te stichten. Een goede actie tussen van Toonen en Van den Brand stuitte op de lange doelman Gijs Brusewitz. NWC bleef heer en meester en de Oranjes kwamen maar niet in het duel door het goede snelle combinatiespel van de equipe van coach en oud profvoetballer Mario Verlijsdonk. Het wordt eentonig, maar het was steeds Van de Doelen die nog een keer of drie goede reddingen verrichtte. Het rustsignaal van de prima acterende Stan van Doren uit Helmond, was dan ook bijzonder welkom.

Goaltje gunnen

De Oranjes kwamen na rust als herboren uit het kleedlokaal. Janssen bracht Thomas Ketelaars als aanvallende middenvelder en posteerde Martijn van den Akker op de rechtsbackpositie. Beide spelers vulden die posities voortreffelijk in. Er werd nu veel beter druk gezet en de middenvelders kwamen veel meer in duel dan voor rust. Daarnaast was de passing nu ook beter. Toch was er nog een schrikmoment. In de 52e minuut werd Van de Doelen met een kopbal gepasseerd, maar het geluk lachte hem toe. Via de paal kwam de bal pardoes in zijn handen. Gijs Toonen, deze middag een van de sterkste spelers bij Prinses Irene, zette een mooie individuele actie op, waarbij Tim van den Brand goed de ruimte trok, maar schoot rakelings langs. Je zou de spits, die sinds zijn komst laat zien een echte versterking te zijn, een goaltje gunnen, hij heeft tot nu toe het geluk niet aan zijn zijde. Douwe Herckenrath kwam na ruim een uur in het veld voor de moegestreden, goed voetballende, Guus Reijnders. In het laatste kwartier zette Prinses Irene nog een slotoffensief in, wetende dat winst noodzakelijk was, om verder te gaan in het bekertoernooi. Tim van den Brand kreeg onverwacht de bal nog in zijn voeten. Hij schoot meteen, maar recht op de doelman af. De beste kans was voor Douwe Herckenrath. Uit een afgeslagen corner kreeg hij een prima schietkans. Hij haalde uit, maar raakte de bal totaal verkeerd. In de allerlaatste minuut nog een mooie actie van Tim van den Brand, die een voorzet gaf, die Gijs Toonen echter slechts met het hoofd kon schampen.

Met de eindstand van 0-0 waren de ploegen uiteindelijk tevreden. NWC heeft een voortreffelijk elftal dat, zo spelend, hoge ogen gaat gooien in de competitie. Prinses Irene kan vertrouwen putten uit het goede spel in de 2e helft. Opvallend bij de 3 bekerwedstrijden is, dat het elftal er nog niet in slaagt dat de hele wedstrijd te doen. Tegen Berghem Sport en Deurne waren de 1e helften erg goed, na rust een stuk minder. Tegen NWC was het juist omgekeerd.

Volgende week tegen Boekel Sport thuis kunnen we zien hoe de ploeg er echt voorstaat.