5388SB
NISTELRODE
tel. 0412-611501

Opstelling

Prinses Irene en Berghem Sport speelden zondagmiddag, na een 0-0 ruststand, met 1-1 gelijk. Het was een terechte afspiegeling van de krachtsverhoudingen in een bijzonder matige pot voetbal. De best redelijk opgekomen toeschouwers zagen twee machteloze ploegen die gedurende de gehele wedstrijd moeite hadden de bal naar de juiste kleur te spelen. Meteen na rust kwam Berghem Sport op voorsprong. Niet voor het eerst dit seizoen werd uit een dood spelmoment gescoord tegen de Oranjes. Wessel Theunisse knikte, geheel vrijstaand, raak uit een corner. Pas vijf minuten voor tijd kwam Prinses Irene langszij. Het was het hoogtepunt van de wedstrijd. Aanvoerder Tim van den Brand schoot een vrije trap schitterend in de kruising.

Van Schijndel lichtpuntje
Bij Prinses Irene stond de 18-jarige JO19-1 speler Job van Schijndel (foto voorpagina) voor het eerst in de basisopstelling. Hij was een van de weinige lichtpuntjes zondagmiddag. Berghem Sport pakte meteen na de aftrap het initiatief, maar Prinses Irene kreeg in de 8e minuut, een van de spaarzame kansen van de wedstrijd. Na een mooie aanval strandde de opgekomen Jerin v.d. Rakt op, invaller-doelman, Bas van Eldijk. Het bleef daarna in de 1e helft bij enkele halve kansjes maar het was allemaal net niet door onzorgvuldigheid in de passing. Doelman Pluk moest een keer optreden bij een hard schot, maar daar bleef het bij.

In de kruising
In de 2e helft kwam Robbert Rovers in het veld voor Guus Reijnders, maar het spelniveau bleef van beide kanten bijzonder matig. Wel scoorde Berghem Sport al vrij snel de 0-1 uit een corner via centrale verdediger Wessel Theunisse.
Prinses Irene drong wat meer aan, maar kansen werden amper gecreëerd. Tim van der Heijden schoot in de 67e minuut uit kansrijke positie naast, het was zo ongeveer het eerste echte schot richting doel. Een paar minuten later ontsnapte Prinses Irene, bij een scrimmage werd de bal uiteindelijk net voor de doellijn weggetrapt. In de 75e minuut greep coach Berens in en bracht met Guus Elbers en Daan Mulder twee verse krachten. Het spel werd daarna toch wat beter, zo kon Job van Schijndel net niet de punt van zijn schoen tegen een voorzet krijgen en was er meer dreiging. In de 85e minuut kreeg Prinses Irene een vrije trap van de goed leidende vrouwelijk scheidsrechter Sterre Bijlsma. Tim van den Brand zette zich hierachter en schoot, niet voor het eerst in zijn carrière, de bal schitterend in de kruising. Daarna waren er nog enkele mogelijkheden voor Prinses Irene, maar echte grote kansen wisten beide ploegen niet meer te creëren.