5388SB
NISTELRODE
tel. 0412-611501

Opstelling

Prinses Irene begon nagenoeg met dezelfde 11 spelers aan de eerste wedstrijd na de winterstop als waarmee het deze inging. Het werd na een 0-1 ruststand via Monzer al Saadon, uiteindelijk een 3-3 gelijkspel. In de eerste helft was het een gelijk opgaande match tussen 2 ploegen die er geen hoogstaande wedstrijd van maakten. In de rust greep coach Ton Berens in en paste zijn speelwijze aan. Olympia ’18 had hier geen antwoord op en Prinses Irene kwam via Guus Reijnders, Gijs Toonen en Harm van Nuland op een 3-1 voorsprong. In de 83e minuut kwam Olympia ’18 via een benutte penalty door Radojevic op 2-3. In de 95e minuut wist Olympia, de niet echt verdiende 3-3 binnen te schieten via aanvoerder Tijmen Philips. Dolle vreugde bij Olympia en grote teleurstelling bij de Prinses Irene spelers en hun aanhang.

Van dichtbij naast
Prinses Irene begon lekker fel aan de wedstrijd en zette veel druk naar voren. In het eerste kwartier had de Boxmeerse ploeg daar geen echt antwoord op. Na 5 minuten strandde Tim van den Brand op doelman Niek van Dijk na een mooie dieptepass van Robbert Rovers. In de 15e minuut had het 1-0 moeten staan. Guus Reijnders schoot echter van dichtbij naast, na goed voorbereidend werk van Van den Brand. De eerste keer dat Olympia in de buurt van het doel van de Nistelrodenaren kwam was het raak. Uit een corner werd de bal op de lat gekopt, de rebound werd door Saadon binnengeschoten 0-1. Het had nog erger kunnen worden, want een paar minuten later schoot Philips naast toen hij alleen voor Pluk opdook. Prinses Irene kreeg daarna nog kansen via Tim van der Heijden voorlangs, Guus Reijnders kopbal en Tim van den Brand, redding van de doelman.

Andere speelwijze
Na rust bracht coach Berens, uit tactische overwegingen Julian van Roosmalen, wat ten koste ging van de, overigens goed spelende, Martijn v.d. Akker. De speelwijze werd daardoor heel anders en dat wierp zijn vruchten af. In de 52e minuut was het Harm van Nuland die bij de eerste paal Guus Reijnders bediende, die binnen schoot 1-1. Een klein kwartier later en, na enkele kansen die net niet werden benut, was het Tim van der Heijden die de paal raakte. Gijs Toonen was er als de kippen bij en schoot de 2-1 binnen. Vijf minuten later kon er weer gejuicht worden. Tom Berendsen bediende Harm van Nuland in de diepte. Hij verscheen alleen voor doelman Van Dijk en liet hem kansloos. Prinses Irene bleef de bovenliggende partij en had in de 77e minuut via Guus Reijnders de voorsprong nog kunnen vergroten. De Boxmeerse doelman redde echter knap met zijn voet op diens schot. Niks aan het handje zou je denken, tot in de 82e minuut, totaal onnodig, een penalty werd weggegeven, die Radojevic goed binnenschoot. Daarna werd ongeveer elke bal in de zestien gepompt door Olympia ’18, zonder dat dit gevaarlijk werd. Tot ver in blessuretijd een bal werd doorgekopt en aanvoerder Philips die knap afrondde.

Niet voor het eerst dit seizoen viel het dubbeltje de verkeerde kant op. De ploeg van Berens liet echter zien dat ze een gedegen partij op de mat kunnen leggen, al zal hij ook verbeterpunten zien. Volgende week wacht koploper Boekel Sport, misschien een mooie wedstrijd om te laten zien dat de plaats waar Prinses Irene nu staat te laag is.