5388SB
NISTELRODE
tel. 0412-611501

Opstelling

Prinses Irene begint niet best aan het seizoen. In een van beide kanten povere wedstrijd won Boekel Sport met 1-3. Boekel Sport kwam al snel op een 0-1 voorsprong via Tim Schuijers. Gijs Toonen passeerde na een klein half uur de sterk keepende Michel Merks. In de 75e minuut werd het via een discutabele goal 1-2 via Arne Bouwmans. Toen in de slotfase de mannen van Van Tilburg Mode & Sport alle risico’s namen op zoek naar de gelijkmaker, scoorde Yannick Groenendaal op prachtige wijze de 1-3.

Prinses Irene begon sterk aan de wedstrijd en had na 1 minuut al een fraaie kans via Guus Reijnders, die echter net niet binnen kon schieten. Ook daarna waren er nog twee mogelijkheden. De eerste keer dat Boekel Sport in de buurt van het strafschopgebied kwam was het ook meteen raak. Slecht dekken was de oorzaak, waardoor de formatie uit Boekel makkelijk Tim Schuijers in staat stelde om na 12 minuten doelman Pluk kansloos te laten;0-1. Boekel Sport hanteerde vaak de lange bal, wat het kijkspel niet ten goede kwam. Prinses Irene speelde wat verzorgder, maar het duurde tot de 28e minuut voordat Gijs Toonen zich fraai vrij kapte en met een schuiver in de uiterste hoek Merks kansloos liet;1-1. Vlak voor het rustsignaal van scheidsrechter Wendy Gijsbers had het 2-1 moeten staan. Koen Pittens kwam goed mee naar voren en gaf een mooie steekbal op Toonen, die zich goed vrij draaide, maar over schoot.

Na rust een wat sterker Boekel Sport, maar Prinses Irene was via Tim Van den Brand op weg naar de 2-1, als een onterecht vlagsignaal hem daar niet van had tegengehouden. Gijsbers stond te ver van de situatie om het zelf goed te boordelen. Hoewel de mannen uit Boekel het meest op de helft van Prinses Irene te vinden waren, kregen de Nistelrodenaren de baste kansen. Een vlijmscherpe voorzet van Tim van den Brand, werd van richting veranderd, maar viel uiteindelijk na de nodige klutsen pardoes in de handen van Merks. De ingevallen Herckenrath schoot even later goed in en Merks moest lossen. Toonen was er als de kippen bij maar zijn inzet werd knap geblokt door een verdediger. In de 67e minuut stond het 1-2. Doelman Pluk pakte een hoge voorzet, maar liet deze los terwijl er in het vijfmetergebied tegen hem werd opgesprongen. Een overtreding zou je denken, maar Gijsbers had daar een andere kijk op en keurde het doelpunt van Arne Bouwmans goed;1-2. Je kan ook zeggen dat de doelman in dat soort situaties wat manmoediger moet ingrijpen zodat een aanvaller het niet waagt dat te doen. Een paar minuten later was Schuijers nog een keer gevaarlijk, maar hij schoot ver langs. De beste kans was er rond de 80e minuut voor Tim van den Brand, die na een mooie individuele actie, zichzelf een goede schietkans gaf, maar hij schoot recht in de handen van de goalie.
In de slotfase drong Prinses Irene sterk aan, maar een prachtige actie van Groenendaal zorgde in de 90e minuut voor de beslissing: 1-3.

Een onnodige nederlaag van twee ploegen die, zo voetballend, waarschijnlijk niet in het linker rijtje terug te vinden zullen zijn aan het einde van het seizoen.