5388SB
NISTELRODE
tel. 0412-611501

Opstelling

Prinses Irene en Rhode speelden donderdagavond met 2-2 gelijk. In een wedstrijd waarin het lang leek dat de ploeg uit Sint-Oedenrode er met de overwinning vandoor zou gaan, kwamen de Nistelrodenaren terug in de wedstrijd na een 0-2 achterstand. In de 1e helft waren er weinig kansen voor beide ploegen. Bij de eerste de beste was het ook meteen raak voor Rhode. Tijn Vorstenbosch schoot knap tegendraads binnen uit een lage voorzet. In de 2e helft was het dezelfde speler die in de 58e minuut de 0-2 op het scorebord zette. Coach Berens bracht rond het uur twee verse krachten en ging met 4 aanvallers spelen. Dat betaalde zich uit. De ingevallen Wibe van Rooij verdiende een penalty  (foto voorpagina) en schoot die zelf binnen. Niet veel later was het Tim van der Heijden die met een loepzuiver schot doelman Paul van Heesch kansloos liet. Daar bleef het uiteindelijk bij, al hadden beide ploegen nog kansjes op meer.

Tentamen
Hoe onrechtvaardig kan het zijn wat de KNVB deed, door Rhode twee wedstrijden op non-actief te zetten vanwege een incident met de scheidsrechter in hun wedstrijd tegen Handel. De boosdoener kreeg 4 maanden schorsing, ging in beroep en zat gewoon op de bank  Bij Prinses Irene kon, op deze doordeweekse dag, juist een belangrijke speler als Tom  Berendsen, niet meedoen vanwege een tentamen deze avond. Het eerste kwartier was voor de mannen van “ Van Tilburg Mode & Sport” evenals de eerste kans. Julian van Roosmalen kopte voorlangs uit een corner. In de 20e minuut belandde een schot van Rhode vanaf 25 meter op de bovenkant van de lat, met een vreemd effect kaatste de bal daarna nog eens op de lat. Rhode kwam beter in de wedstrijd en liet de bal goed rond gaan, zonder echt gevaarlijk te worden. In de 30e minuut stond het plots 0-1. Een lage voorzet werd niet goed verwerkt en Vorstenbosch schoot de 0-1 tegen de touwen. Ook daarna bleef Rhode, met veel bewegende mensen, het beste van het spel houden, al werd er aan beide kanten weinig gecreëerd tot aan de rust.

Voetbalwetten
Prinses Irene begon goed aan de 2e helft. De hardwerkende Gijs Toonen gaf in de 48e een goede voorzet die door Van den Brand ineens op de pantoffel werd genomen. Hij raakte de bal maar half, waardoor doelman Van Heesch hem makkelijk kon pakken. Een paar minuten later een prachtige passeeractie van Tim van der Heijden met dito voorzet. Tim van den Brand en een verdediger waren tegelijk bij de bal. De bal klutste pardoes in de handen van de doelman van Rhode. Daarna onderscheidde doelman Pluk zich twee keer met goede ingrepen. Na amper ’n uur stond het 0-2. Na een misverstand achterin was er een vrij schootsveld voor de gasten. De bal had een vervelende stuit, Pluk moest een rebound toestaan. Vorstenbosch was er als de kippen bij om de bal binnen te schieten.
Coach Berens bracht met Wibe Van Rooij en Job van Schijndel twee verse krachten en dat betaalde zich al snel uit. In de 63e minuut was het Jerin v.d. Rakt, die geheel vrijstaand, een kopbal niet genoeg drukte waardoor deze over de kruising zeilde. Even later later was het wel raak. Gijs Toonen stuurde Van Rooij diep, die wilde kappen, maar werd gevloerd. Scheidsrechter Geert van der Zanden kon niets anders doen dan naar de stip wijzen. Van Rooij nam, tegen de voetbalwetten in, zelf de strafschop en schoot de aansluitingstreffer binnen;1-2. Rhode was het na de wissels helemaal kwijt en even later stond het al gelijk. Een vrije trap werd teruggelegd op Tim van der Heijden. De linkspoot schoot met zijn rechter de bal in de uiterste hoek. In de 75e minuut redde doelman Pluk nog bekwaam op een inzet van de uitstekende Jesse van den Oever. Uiteindelijk bleef het daarbij en liet Prinses Irene weer eens zien dat het een hecht collectief is met de nodige veerkracht.